Μουσική καριέρα – Δημήτρης Γαλάνης

Ο ρυθμός, η μουσική, το τραγούδι αλλά και η όρεξη για δημιουργία πάντα υπάρχει μέσα του.

Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν μια κασέτα που του είχε αγοράσει η μητέρα του από το δισκοπωλείο του θρυλικού “Τάκη” στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Καθόταν με τις ώρες και άκουγε τις μελωδίες των “Power hits”, όπως ήταν ο τίτλος της συλλογής.

Σιγά σιγά, ακόμη παιδάκι είχε αρχίσει να γράφει στιχάκια.

Έτσι, στη μουσική του πορεία έχει γράψει δεκάδες τραγούδια για πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, ως στιχουργός, μουσικοσυνθέτης, ενορχηστρωτής μα και δισκογραφικός παραγωγός .

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά πραγματοποιήθηκε το 2000 με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Δημήτρης Γαλάνης, χρησιμοποιώντας το πατρικό επώνυμο της μητέρας του, αλλά και επειδή το αγαπημένο του χρώμα είναι το γαλάζιο.

Το τραγούδι είχε τίτλο “Μάτια φεγγάρια” σε στίχους δικούς του και μουσική του George Michael, τη μουσική του τραγουδιού είχε παίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Τέτοια, τραγούδια φυσικά στην Ελλάδα του 2000 δεν είχαν και πολλές ελπίδες, όμως ο Δημήτρης Βαλάντης, ποτέ δεν κάνει κάτι γιατί προσμένει την επιτυχία αλλά γιατί θέλει να το κάνει!

Η δεύτερη δισκογραφική παραγωγή του ήταν το τραγούδι “Gay? O K.!”, το οποίο ήταν ένα έξυπνο τραγούδι – “Δήλωση αγανάκτησης” και αμέσως έγινε επιτυχία.

Ακολούθησαν δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και συνεντεύξεις.

Η κατάσταση όμως που επικρατούσε τότε στην μουσική βιομηχανία δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Δημήτρης Βαλάντης, έτσι αποφάσισε να μη συνεχίσει τότε την μουσική του πορεία.

Το 2024 όμως, έρχεται ένα νέο ξεκίνημα που το κάνει αποκλειστικά γιατί το χρωστάει στον εαυτό του.

Την 12η Ιουνίου κυκλοφορεί επιτέλους με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Δημήτρης Γαλάνης το τραγούδι “Κάθε βράδυ ζαλισμένος” σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Βαλάντη.