Δημοσιογραφία

Από μικρό παιδί ήθελε να γίνει δημοσιογράφος…

Θυμάται τον εαυτό του, όταν ήταν μικρός που πήγαινε κι αγόραζε από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, κάτι μικρά λευκά μπλοκάκια που είχαν επάνω τους μία άγκυρα, έπαιρνε κι ένα στυλό και γυρνούσε τις γειτονιές βήμα προς βήμα, -όπως κάνει και σήμερα σχεδόν καθημερινά- και κατέγραφε ότι του έκανε εντύπωση και έπειτα πήγαινε στη μαμά του και της τα έλεγε!

Αργότερα άρχισε να φτιάχνει και να σχεδιάζει με το χέρι μία εφημερίδα σε κόλλα Α4 την οποία είχε εμπνευστεί από την εφημερίδα του σχολείου, η οποία και αυτή ήταν ένα φύλλο Α4 με δύο σελίδες, το οποίο γέμιζε από τα παιδιά όλης της τάξης και όσοι ήθελαν έγραφαν ένα μικρό θεματάκι…

Ο Δημήτρης πάλι είχε τόση όρεξη για τη “δημοσιογραφία” που εξέδιδε μία εφημερίδα από μόνος του!

Πολλά χρόνια αργότερα όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι δημοσιογραφίας, άρχισε να εργάζεται δίπλα στα τεράστια ονόματα της εποχής, ιδίως στις ερευνητικές τους ομάδες συνθέτοντας και αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τις τεράστιες αποκαλύψεις που έκαναν.

Το 2005 άνοιξε την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης με τίτλο “Το κοράκι” η οποία όμως ομολογουμένως δεν πήγε καλά, γιατί οι Έλληνες δεν ήταν ακόμα εξοικειωμένοι με το internet.

Άλλωστε πώς να ανταγωνιστεί ένα ηλεκτρονικό μέσο εκείνη την εποχή τις εφημερίδες με τα 100 cd και τα 12 βιβλία στην τιμή των τεσσάρων ευρώ;

Μια εποχή μάλιστα που ο ένας στους δέκα Έλληνες ίσως και να είχε internet στο σπίτι, αφού ήταν ένα είδος πραγματικά ολοκαίνουργιο στην πραγματικότητα των Ελλήνων, αλλά και εξαιρετικά σπάνιο πρακτικά.

Το 2018 δημιούργησε το site ενημέρωσης InThess.gr, το οποίο αγάπησε ο κόσμος και το έκανε ένα από τα 8 μεγαλύτερα site της Ελλάδας _και όχι μόνο- αφού οι αναγνώστες του είναι πραγματικά από όλον τον πλανήτη με βάση τα δεδομένα της Google, η επιτυχία αυτή ήρθε χάριν μιας φαεινής ιδέας που είχε ο Δημήτρης, να τοποθετηθεί στο site ένα εργαλείο το οποίο μεταφράζει στις περισσότερες γλώσσες του Πλανήτη και φυσικά όλες τις ειδήσεις που εμφανίζονται σε αυτό, έτσι οι άνθρωποι από την Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη αλλά και τις υπόλοιπες Ηπείρους του Πλανήτη, τιμούν το InThess καθημερινά με την επίσκεψη τους για την σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση τους σε θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και όχι μόνο.

Το 2021 το site εξαγοράστηκε από άλλη εταιρεία και ο Δημήτρης παρέμεινε μέχρι και το 2023 στη θέση του Αρχισυντάκτη και το καλοκαίρι του ’23 παραιτήθηκε από τη θέση αυτή αναλαμβάνοντας το μάρκετινγκ όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα, αφού άλλο ένα ισχυρό στοιχείο της προσωπικότητας του Δημήτρη είναι οι Δημόσιες Σχέσεις και η Επικοινωνία.

Το 2021 όμως ήταν και μία χρονιά ορόσημο για τα Δημοσιογραφικά δεδομένα του Δημήτρη, αφού έγινε ένας από τους αγαπημένους δημοσιογράφους του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα, Κύπρο και όχι μόνο, όταν άρχισε να κάνει συνεχόμενες δημοσιογραφικές επιτυχίες και αποκαλύψεις μέσα από το κανάλι του site στο YouTube, το οποίο σήμερα είναι το μεγαλύτερο κανάλι από ΜΜΕ της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ένα από τα 10 μεγαλύτερα κανάλια από ΜΜΕ στην χώρα!

Πιο κάτω ακολουθούν μερικές από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έκανε κατά καιρούς, αλλά και συνεντεύξεις για τις οποίες είναι -όπως ο ίδιος δηλώνει- πολύ χαρούμενος που της έκανε!

Μετα από λίγο καιρό ο δήμος αναγκάστηκε και κινήθηκε ανοίγοντας και πάλι το ζωολογικό κήπο.
Μετα από χρόνια εγκατάλειψης και μετά την δημοσιοποίηση των απίστευτων εικόνων οι αρμόδιοι, Στρατός, Ιερά Μητρόπολη και Δήμος Βόλβης επιτέλους κινήθηκαν. Τα αποτελέσματα στο παρακάτω βίντεο…
Τα αποτελέσματα της σωστής δημοσιογραφίας.-
Και άλλο θέμα από το δήμο Βόλβης
Και μιας που αναφερθήκαμε στα αδέσποτα, Πομάκος κλώτσησε μπροστά στο Δημήτρη γάτα, του ζήτησε το λόγο, έβγαλε μαχαίρι για να τον φοβίσει, ο Δημήτρης Βαλάντης τον κυνήγησε, τον συνέλαβαν και μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος! Τα “δύσκολα” του επαγγέλματος…
Και μιας που γράφουμε για “δύσκολα” και συλλήψεις…
Και ας δούμε και λίγα απίστευτα που μαθαίνει ως δημοσιογράφος…
Ο άνθρωπος που σπάνια δίνει συνεντεύξεις μου έκανε ευχαρίστως τη τιμή στον Δημήτρη Βαλάντη.
Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας του έκανε τη τιμή να του μιλήσει και να του πει λόγους Χριστιανικής αγάπης.
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Παύλος”, Οδυσσέας Κάτσακας του μίλησε για τα προβλήματα και τις νέες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του.
Στους δήμους πρέπει πραγματικά να τον μισούν! Τους έχει κάνει τόσες φορές να τρέχουν για να κάνουν το καθήκον τους, όπως και σε αυτό το βίντεο που τους θύμισε τα “λαμπόδεντρα”…
Αλλά όπως και σε αυτό το βίντεο που παρουσίασε την τραγική κατάσταση στα θέματα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφού επί επτά ολόκληρες ημέρες δε πέρασε οδοκαθαριστής από το κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, την περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας!
Φυσικά, πολλές φορές δε φταίει αποκλειστικά ο έκαστος Δήμος αλλά κάποιοι ασυνείδητοι “συμπολίτες” μας.
Φυσικά υπάρχουν και φορές που δε πιστεύει στα μάτια του με αυτά που βλέπει, όπως σε αυτό το βίντεο που αναδεικνύει το απίστευτο θέμα με το πάρκο που πλακοστρώθηκε με σπασμένες ταφόπλακες!