Βιογραφικό

Στις 20 Ιανουαρίου του 1979 στο νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” της Θεσσαλονίκης, το σημερινό Ιπποκράτειο, έρχεται στη ζωή από τους γονείς του Στέλλα Γαλάνη και Αριστείδη Καραμπουρούνη, ο μικρός Δημήτρης – Βαλάντης.

Το 1985, ο πατέρας του “φεύγει” από τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας και η μητέρα του καλείται να μεγαλώσει τον Δημήτρη μόνη της και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια ή εξασφάλιση.

Κάνει πολλά επαγγέλματα για να επιβιώσει αυτή και το παιδί της και φτάνει να πουλήσει ακόμη και κουλούρια έξω από το παλιό πρακτορείο Σερρών στις δωδεκαόροφες πολυκατοικίες της οδού Λαγκαδά.

Το 1992, η μητέρα του Δημήτρη πηγαίνει στο Νταχάου της Γερμανίας ως οικονομική μετανάστρια και ακολουθεί και ο Δημήτρης.

Όμως, οικογενειακά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα ανάγκασαν το Δημήτρη και τη μητέρα του να γυρίσουν πίσω στη πατρίδα.

Ο Δημήτρης συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας παράλληλα διάφορα επαγγέλματα όπως του D.J., του μικροπωλητή, του φωτογράφου σε νυχτερινά κέντρα, του courier, του διαφημιστή, του πακέτα σε πιτσαρία -Pac man όπως λέει ο ίδιος χαριτολογώντας- καθώς και άλλα πολλά, για να βγάζει τα δικά του έξοδα αλλά και για να βοηθάει τη μητέρα του η οποία πάλευε μόνη της στη μάχη της καθημερινής επιβίωσης.

Το καλοκαίρι του 1995 ο Δημήτρης μας κάνει την πρώτη του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Ράδιο Ενημέρωση”, σε ζώνη Prime time.

Έτσι αποκτά την πρώτη του επαφή με το ραδιόφωνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Το 2000 παρουσιάζεται στον Ελληνικό Στρατό.

Μόλις τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εγγράφτηκε αμέσως σε σχολή όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, management και Δημόσιες Σχέσεις.

Το “μικρόβιο” όμως του τραγουδιού πάντα υπήρχε στον Δημήτρη, που άλλοτε εργαζόταν ως D.J., άλλοτε έκανε ραδιοφωνική εκπομπή και άλλοτε έγραφε τραγούδια για τραγουδιστές και τραγουδίστριες ως στιχουργός και μουσικοσυνθέτης.

Έτσι μία ημέρα η κατάσταση “επιδεινώθηκε” και η αγάπη του Δημήτρη για το τραγούδι τον οδήγησε μετά από τις παροτρύνσεις που δεχόταν από το οικογενειακό αλλά και από το φιλικό του περιβάλλον να πάρει την απόφαση και να ασχοληθεί ο ίδιος το τραγούδι, ως ερμηνευτής πλέον.

Τον Ιούλιο του 2000 μπαίνει στο στούντιο “underground” στη Θεσσαλονίκη και ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο ¨Μάτια φεγγάρια” σε στίχους δικούς του και μουσική του George Michael, το τραγούδι κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2000 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα, ο Δημήτρης συμμετέχει σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό και φιλοζωικό χαρακτήρα μαζί και με άλλους καλλιτέχνες της εποχής όπως οι Θέμης Αδαμαντίδης, Άρης Σαμολαδάς, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Νεκτάριος Σφυράκης και άλλοι πολλοί.

Το 2001 εργάστηκε ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και καλλιτεχνών σε δισκογραφική εταιρεία.

Το 2002 δημιούργησε τον Όμιλο επιχειρήσεων S.D.M. INTERNATIONAL όπου παρέμεινε στη θέση του Αντιπροέδρου μέχρι το 2008.

Χάριν αυτής της εταιρείας, ο Δημήτρης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δεκάδες από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας και εκείνης της εποχής όπως, Θέμης Αδαμαντίδης, ο Αντύπας, ο Δάκης, και ο Λευτέρης Πανταζής με τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα, πλην του Δάκη που πια δεν είναι μαζί μας.

Το 2004 ο Δημήτρης συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Ελλάδας, των Ολυμπιακών Αγώνων δηλαδή, ως εθελοντής ενώ την ίδια χρονιά, στις 4 Δεκεμβρίου, τα φιλαράκια του Δημήτρη αποκτούν το δικό τους τόπο συνάντησης, την “Ηλεκτρονική λέσχη φίλων Δημήτρη Γαλάνη”, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Δημήτρη, καθιστώντας το Δημήτρη για ακόμη μία φορά πρωτοπόρο στα θέματα των ηλεκτρονικών media.

Παράλληλα, ο Δημήτρης αποφοιτεί από την αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή φωνητικής αγωγής του τενόρου Αθανασίου Αραμπατζή και λαμβάνει το πτυχίο της φωνητικής αγωγής.

Οι συνεργασίες του Δημήτρη με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής συνεχίζονται.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2007 αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Ο Δημήτρης όμως εκτός από το “μικρόβιο” του τραγουδιού έχει και το “μικρόβιο” του εμπορίου, έτσι σκεπτόμενος μια πολύ έξυπνη ιδέα, κυκλοφορεί το 2009 το δίσκο που έμελε να γίνει χρυσός με τίτλο “Gay? O.Κ.!”

Ένα τραγούδι “Δήλωση αγανάκτησης” που περιέχει 19 μουσικά όργανα και τρεις β’ φωνές και που αμέσως γίνεται viral.

Μία σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές σε πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και σε πολλούς περιφερειακούς κάνουν το Δημήτρη ακόμη πιο γνωστό σε όλη τη χώρα.

Ακολουθούν εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την ίδια χρονιά ο Δημήτρης δημιούργησε την διαφημιστική εταιρεία “Galani Adv.”

Ο Δημήτρης όμως αποκτώντας γνωριμίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς αποφασίζει να ασχοληθεί με το χώρο της δημοσιογραφίας, εργάζεται ως Project Manager σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές ενώ παράλληλα κυκλοφορεί την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα στην Θεσσαλονίκη με τίτλο “Το κοράκι”, ενώ ακολουθεί ο οδηγός πόλης “InThessaloniki” που κυκλοφόρησε ψηφιακά και έντυπα από τη διαφημιστική εταιρεία “Galani adv”.

Το 2011 διακόνησε σε Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το 2012 επιχειρεί στο χώρο του εμπορίου ανοίγοντας την εταιρεία “DNA Emporio”, ακολουθεί η εταιρεία “Giant Greece” και η εταιρεία “Full house”με πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Το 2016 εξαιτίας μιας ιστορίας που προέκυψε από έναν άστεγο, ο Δημήτρης μαζί με άλλα νέα παιδιά ιδρύουν την φιλανθρωπική και φιλοζωική Οργάνωση Αντικρίση, η οποία σήμερα στηρίζει πάνω από 92 οικογένειες, επίσης φροντίζει δια μέσω των εθελοντών της, δεκάδες αδέσποτα ζώα, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και νέους καλλιτέχνες,.

Δεκάδες είναι και οι περιβαλλοντικές δράσεις αστικού πεδίου, όπως και οι δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας.

Το 2019 κατέβηκε στον στίβο των εκλογών ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Ορφανού, όμως τότε ο Δημήτρης ήταν μάλλον πολύ αθώος για να ψηφιστεί από το εκλογικό σώμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα όμως, γνωρίζει πώς να πετύχει την εκλογή του την επόμενη ίσως φορά.

Η φιλική σχέση του με το Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καθοριστική και για την πολιτική του καριέρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Δημήτρη είναι και το site είναι InThess.gr που ουσιαστικά είναι η συνέχεια του “Κορακιού” και του InThessaloniki.

Το InThess ξεκίνησε δειλά-δειλά ως μία απλή ιστοσελίδα ενημέρωσης, εξελίχθηκε σε ένα πολύ ωραίο και σοβαρό site με σκεπτόμενους αναγνώστες και έφτασε σήμερα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα site της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αφού με βάση τα δεδομένα που δίνει η Google, αναγνώστες του site είναι άνθρωποι από όλη την Υφήλιο και ιδιαίτερα από την Αμερική, την Αυστραλία, την Κύπρο, τη Ρωσία και την Ινδία, διότι είναι βασισμένο και στηρίζεται στην αποκάλυψη, στην αλήθεια και στην δημοσιογραφική σοβαρότητα αυτή που θα έπρεπε να έχει κάθε site που σέβεται τους αναγνώστες του.

Παρ’ ότι το site το 2020 πουλήθηκε ο Δημήτρης παρέμεινε στη θέση του Αρχισυντάκτη για 12 μήνες, ενώ σήμερα είναι ο γενικός διευθυντής του τομέα Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βαλάντης πρωταγωνιστεί στο κανάλι του site στο YouTube, το InThess MultiPlus, το οποίο μετρά πάνω από 24.000 εγγεγραμμένα μέλη και πάνω από 14.000.000 προβολές, ενώ τα 10.000.000 πλησιάζουν και οι προβολές των βίντεο του στο TikTok.

Το Μάρτιο του 2022 ο Δημήτρης ξαναμπήκε στα studio ηχογραφήσεων και άρχισε να ηχογραφεί νέα τραγούδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024, με πρωτο το τραγούδι “Κάθε βράδυ ζαλισμένος” που κυκλοφόρησε την 12η Ιουνίου.

Ο Δημήτρης σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ομίλου Επιχειρήσεων Giant Greece.

Τελευταία ενημέρωση 21/06/24